Escriptors

JOAN CASTELLANO I NAVARRO (Benissanó, 1987) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i tècnic lingüístic. Amplia els seus estudis en l'àmbit de la lingüística col·laborant en Taula de Filologia Valenciana i en el Servei de Política lingüística de la Universitat de València. En la vessant poètica, s'especialitza en el camp de l'etnopoètica i la cultura popular on realitza diversos estudis al voltant de la didàctica de la poesia en les aules, i especialment en l'estudi de la poesia oral de base improvisada. Guanya el premi Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona l'any 2012 amb el poemari Qüestió de Temps. Forma part de l'antologia poètica de veus novelles Màtria (Germania, 2013) i col·labora amb el mitjà digital de cultura 'Núvol'. Ha publicat el poemari "Icària" a la ed. Germania.

ANTONI FERRER I PERALES (L'Alcúdia de Crespins, La Costera, 1943) viu actualment a l’Eliana (Camp de Túria). Va estudiar Filosofia i Teologia. Professor de Secundària i Batxillerat. Membre des de 1978 del Consell de redacció de Saó on fa crítica literària. Igualment, ha publicat treballs a les revistes Reduccions, Passadís i L’Aiguadolç. Ha publicat els poemaris: Fragmentos con figuras para un vaso minoico (premi Ausiàs March, 1978),  Partitura Laberint (premi Ausiàs March, 1983), Cançó de bressol per ajudar a benmorir galàxies (Premi literari Vila d’Alaquàs, 1985), Bagatel·les (1990), Cant espiritual (1992), Pietà (1993), Cant temporal (2000), Poesia reunida 1979-2006 (2006), La dansa de les hores (2006) i Variacions Goldberg (2015). Ha participat entre altres, en les antologies Bengales en la fosca (1977), Poemes d’un segle, Poesia occidental del segle XX (1999), Elogi de la constància, Generacions, Cants espirituals catalans, Poemes contra la guerra i For sale, cinquanta veus de la terra. Ha escrit també textos per als compositors Amand Blanquer (l’oratori Charitas, 2007) i Vicent Roncero (Cantata jubilar, 2008). El 27 de febrer de 2015 va rebre un homenatge per part d’un nombrós grup de poetes catalans, fruit del qual és el llibre Els Déus no abandonen Antoni (2015).

JESÚS GIRON ARAQUE (Calles, València, 1956). Mestre de Primària, Llicenciat en Geografia i Història, llicenciat en Ciències de l’Educació. Actualment treballa com a professor de Valencià en un institut de secundària. Va ser finalista al IX certamen de poesia breu l’Esplai d’Olot; guanyador del premi de poesia Poeta Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona en dues ocasions; guanyador del IX premi Poetes de l’Ebre, d’Amposta; guanyador del XIX Premi "Francesc Bru", de Canals; guanyador del premi Picassent, Cristòfor Aguado i Medina en dues ocasions i finalista en altra; guanyador del premi "La Garrofera" de l'Alcúdia de Crespins. Guanyador del XVIIIé premi de poesia "Jaume Bru i Vidal" de Sagunt. En novembre de 2014 va rebre el premi Comtessa Maria de Luna de La Pobla de Vallbona (secció de Lletres). Publicacions col·lectives:  Antologia Poetes de l’Ebre (2009), Premis Picassent (anys 2009 i 2010). Totes les sortides dignes, Ed. Petròpolis, 2010, publicació dels poemaris guanyadors al llibre de festes de Canals (any 2011) i al llibre de festes de Picassent (any 2011). Ha participat en el llibre homenatge a Toni Ferrer Els Déus no abandonen Antoni.  Manté el blog de difusió de la poesia, El Cau de Calpurni. Ha publicat el poemari "Llibre de contemplació" a la ed. Germania.


JORDI GUEROLA GIL (València,  1972). Viu a mig camí entre Riba-Roja i L'Eliana des de 1980. Llicenciat en filologia, és professor de valencià i castellà de secundària des de 1998. És especialista en qualitat educativa i assessor de qualitat en diversos centres educatius.  Va ser examinador i professor de cursos de la JQCV.  Va participar en l’època inicial de Ràdio Túria (L'Eliana), així com en diverses publicacions locals i associacions de l'Eliana. Publica el poemari  Amagatalls , Editorial Germania (2013).  És creador del blog llibres i poemes (a estones) on combina la seua poesia amb crítica literària i ressenyes de llibres, és també autor de blogs d'aula amb recursos i activitats per a la tasca docent.

VÍCTOR IÑÚRRIA MONTERO (València, 1939) he nascut a València al setembre de 1939, per circumstàncies particulars de la meua família, polítiques i econòmiques, no vaig poder anar a cap col·legi en la meua infància, per la qual cosa tan sols amb l'ajuda de ma mare vaig aprendre a llegir, de manera que als 4 anys ho feia amb fluïdesa, transformant-me des d'aqueixa tendra edat en un lector, quasi compulsiu.
 Vaig fer tot el Batxillerat en l'Institut "Lluís Vives" (1952-58), i en acabar els estudis, per les raons econòmiques abans esmentades, vaig haver de posar-me a treballar en l'obra com a simple manobre, en principi, tot i que aprofitant les nits per a estudiar i examinar-me cada tres mesos en l'Escola d'Aparelladors de Barcelona, on em desplaçava amb permís laboral dels caps de l'empresa de construcció, a la qual una vegada acabats els estudis (any 1962), i amb el Títol d'Aparellador obtingut, vaig arribar a aconseguir el càrrec de Cap Tècnic de la mateixa empresa en què havia entrat com a peó.
 Posteriorment i després d’haver-me casat i amb una filla en el món em vaig inscriure en la nova E.T.S.A. de València obtenint l'any 1973 el títol d'Arquitecte Superior, realitzant els cursos de Doctorat en els anys 1973-75.
 Així mateix he completat els meus estudis amb els títols de Tècnic Superior en Seguretat en el Treball, (1984) i Màster en Arquitectura (2013).
 He sigut Encarregat de Curs en l'Escola d'Aparelladors de València (1974­/75), Mestre de Taller en l'E.T.S. Arquitectura de València (1972), Ajudant de Construcció IV (1973), Encarregat de Curs de Construcció IV (1974-76), Secretari del Col·legi Oficial d’Arquitectes (1978-79) i cofundador de la Federació de Pilota Valenciana, i Primer President Nacional (1985-1994).
Alguns dels meus treballs publicats són: Anàlisi de l'Urbanisme Soviètic (1987); Apunts oficials de l’Assignatura d’Estructures metàl·liques Universitat Politècnica de València, (19974/1976); Els Gremis i Eines del món de la Construcció al s-XV (2004); El món dels Vitralls (2007); articles sobre l'Antropologia Històrica als Jocs de Pilota a mà; el Poemari “Pessics de vida” (Febrer 2015) i  col·laboracions de diversa índole en Revistes i tota mena de Publicacions.

ALEXANDRE NAVARRO I TOMÀS (Nàquera, el Camp de Túria, 1972)  és llicenciat en Dret. Ha publicat els següents llibres de poesia: Ex-vot (1995), Desgracià la pluja les banderes (1995), No em moriré d'amor (1995), Criatura del demà (1995), Antara (1999), A l'entrada del tempsfosc (1999), Opus incertum (2000), Genet del vell país (2003), La part del centaure (2003), Al cap del dia (2004) i Encesa fotografia (2013). Ha obtingut nombrosos premis literaris, com el Ciutat de Tarragona, Vall d'Or de Sóller, Django's de Puçol, Vila d'Almussafes, Ciutat de la Vall d'Uixó, Ventura Gassol de la Selva del Camp, Vila de Vallirana, Josep M. Ribelles de Puçol, Marià Manent de Premià de Dalt, Antoni Matutano d'Almassora o Ciutat de Vila-real; com també amb el Vila de Mont-roig en la modalitat de narrativa. Ha publicat estudis sobre toponímia, història de la sanitat local i la poesia de V. A. Estellés, així com abundants articles de crítica literària.

PURA PERIS GARCÍA (1964) Elianera per convicció. Doctora en Dret, amb més de 25 anys d’experiència docent universitària a la UVEG, té diverses publicacions de la seua especialitat, el Dret Tributari. Inquieta i participativa, forma part d’organitzacions diverses en l’àmbit polític, el cívic i el cultural, entre les quals destaquen: CEL de l’Eliana, Jam poètica de l’Eliana i Poetaris associats. Lletraferida, ha sigut guardonada dues vegades amb el premi local “Escrits a la tardor” de l’Eliana, i finalista, en dues ocasions, al concurs de l’Institut de la Dona Narrativa per a dones. En 2013 rep el seu primer guardó en poesia, al XXI Premi Octubre de Creació Literària en valencià, Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. Tasts de vida és la seua primera obra poètica que veu la llum.


CARMEN RAIMUNDO BLAY (la Pobla de Vallbona, València, 1970). Després d’uns quants anys d’experiència laboral en el camp del disseny, una maternitat i altres anys a l’atur, vaig decidir posar-me a estudiar i reprendre la meua passió per les llengües, apartada durant una llarga temporada. Estic estudiant el grau de Traducció i Mediació Interlingüística a la Universitat de València, amb l’especialitat de traducció des de l’anglés i l’italià al català i el castellà. Des del moment que comence a estudiar a la universitat encete l’afició per l’escriptura: participe al Taller d'Escriptura Creativa en la Biblioteca Municipal de la Pobla, impartit pel company Enric Sanç; sóc sòcia del CEL de la Pobla (Camp de Túria) on participe en la redacció d’algun article per a la revista; publique en els dos blogs que tinc, un sobre escriptura creativa, http://carmenrai.blogspot.com.es/, i l’altre sobre traducció, http://carmenrai.wordpress.com/. Finalista, l'any 2013, al concurs en la xarxa del grup mallorquí BOC, https://soundcloud.com/bocoficial, on un dels meus contes, Les mil i una cabretes, s’editarà al llibret del seu primer CD: Les mil i una... En abril de 2015 vaig guanyar el Premi Teodor Llorente de Poesia de la Pobla de Vallbona amb el poemari Moments, paisatges, petits tresors.


ENRIC SANÇ (València, 1976) ha publicat els llibres de poesia: "El plany de les lletres ferides" (2012) i "Les hores concèntriques" (2013). Ha sigut inclòs a les mostres poètiques: "Estels de paper. Vint-i-un poetes per al segle XXI" (2013) , "Màtria. Noves veus poètiques del Països Catalans" (2013) i en el "Recull de poemes de Ca Revolta per l'homenatge al 75 aniversari de Jaume Pérez Montaner" (2013). Ha rebut el Premi de Poesia Teodor Llorente (2013) i el Premi Comtessa Maria de Luna de les Lletres en la modalitat de Poesia (2013) de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria).  Dirigeix el blog: spillollibredelsdies.